Subwooferin Asennus
Asennamme Bassopaketit tai basson autoosi ammattitaidolla
Kaikissa bassonasennuksissa otamme aina huomioon asennuspaikan sekä miten kiinnitämme ja sijoittelemme bassokotelon ja vahvistimen turvallisesti autoosi. Oikeaoppisella asennusmenetelmällä sekä sijoittelulla on mahdollista lisätä basson sekä vahvistimen käyttöikää huomattavasti, jolloin ei pääse tapahtumaan ikäviä tuoterikkoja. Bassoasennuksissa otamme aina huomioon, jos joutuu tekemään esimerkiksi hätäjarrutuksen ettei kotelo tai vahvistin pääse irtoamaan omasta asennuspaikastaan. Asennukset pyritään aina suorittamaan niin ettei alkuperäisiin lattiamattoihin tai runkoon tule ylimääräisiä reikiä tai kiinnikkeitä. Bassokotelon kiinnityksessä joudumme yleensä tekemään kiinnityksen, jolloin bassokotelo pysyy kunnolla kiinni ja auto on turvallinen kaikissa mahdollisissa tapauksissa.
Miksi bassoa lisätään autoihin?
Bassoa lisätään autoon pääasiallisesti, jotta saadaan musiikin alataajuudet tulemaan esille. Kaikissa musiikin kategorioissa ollaan jo vuosisatoja käytetty bassoa, ja ilman bassoa musiikki kuulostaa monesti erittäin laimealta ja elottomalta. Bassojen lisäämisellä saadaan myös lisättyä musiikkiin muhkeutta, jolloin musiikin kuuntelusta saadaan huomattavasti pehmeämpi ja laadukkaampi musiikintoisto.
Minkä kokoinen basso minun pitää investoida musiikin kuunteluun?
Bassoelementtejä on monen kokoisia ja muotoisia. Yleinen bassokoko on yleensä 12-tuumainen, jota puhutellaan autohifi puolella yleismallisesta bassosta. Bassoja löytyy kokoluokasta 6,5-tuumaa - 18 tuumaan asti. Oikean basson tai yleisemmin supparin löytämiseksi yleensä täytyy hieman tarkastella, minkälaista musiikkia tykkää kuunnella. Mitä nopeampaa basson toistoa haluaa, niin koko yleensä näissä luokissa on 8-10 tuumaa. 12-18 tuumaisissa bassoissa musiikin alatyylinä yleensä ovat pop, elektroniset ja rap-musiikit myös ns. bassokorostetut kappaleet. Basson koolla voidaan myös määritellä kuinka paljon bassoa tulee, eli mitä pienempi kartion pinta-ala (basson tuumakoko) sen pienemmästi bassoa myös saadaan toistettua.
Kuinka valita oikean tehoinen bassoratkaisu?
Subwoofer elementeillä on kaikilla oma tehonkesto ja yleisimmät teholuokat ovat 300-1500Wrms. Wrms tarkoittaa kuinka paljon elementti kestää nimellistehoa eli sitä tehoa mitä vahvistin tuottaa. Oikeanlainen teholuokitus on että teho on joko juuri sama mitä elementti vaatii tai hieman enemmän (noin 200-500Wrms). Alitehoisella järjestelmällä tarkoitetaan että vahvistimen rms teholuokitus on elementin nimellistehoa alhaisempi, jolloin myös elementin tai vahvistimen rikkoontuminen voi tapahtua herkemmin. Suosittelemmekin aina aloittaville bassonostajille tarkastamaan että tehot ovat samaa luokkaa, tai vahvistimen teho on hieman suurempi elementin tehoa jolloin ei tarvitse pelätä ettei laitteisto kestä soittamista.
Haluan asennuttaa autooni bassopaketin, mitä minun täytyy huomioida?
Bassopakettien asennuksessa tarvitsee huomioida aina muutama asia, ennen kuin paketti voidaan asentaa autoosi. Autosta täytyy saada subwoofer elementin vahvistimelle RCA-signaalitaso, jotta vahvistin osaa soittaa oikeanlailla bassoa, ja että ääntä saadaan edes bassosta tuotettua. Yleisemmin RCA-signaali saadaan jälkiasenteisesta soittimesta, mutta jos autossasi ei tätä ole tai tätä ei haluta basso voidaan tällöin asentaa joko linjamuuntimella tai DSP signaaliprosessorilla. Asennuksessa myös täytyy huomioida auton alkuperäisen akkujärjestelmän koko jotta tämä on riittävä. Yleensä perinteinen akkujärjestelmän koko on 60-70A jolloin autoon voi asentaa lähes kaikki peruspaketit. Kun autosta on tarkistettu akkujärjestelmä, sen jälkeen on enää virtakaapeleiden, RCAn sekä herätteen vetäminen vahvistimelle, jonka jälkeen voi alkaa nauttimaan kauniista musiikintoistosta sekä basson muhkeudesta.
Virtakaapeleiden suhteen suosittelemme aina valitsemaan OFC virtakaapelin. OFC kaapelilla saadaan tuotua virtaa enemmän verrattuna CCA kaapeliin nähden. Virtakaapeleiden valitsemisessa suositellemme aina tarkistamaan vahvistimen tiedoista suositeltu virtakaapelin koko, jotta virta riittää vahvistimen toimimiseen sekä estää vahvistimen rikkoontumasta alivirran takia.
Onko Subwoofer asennuksella takuu?
Kaikilla asennuksillamme on 1 vuoden takuu, jolloin voimme aina varmistaa ettei asennuksissamme tule mitään piileviä haittoja järjestelmään. Asennetuilla tuotteilla on myös omakohtainen takuu, joka on yleisesti 12-24 kk riippuen tuotteesta. Asennuspalvelumme takuuaikaa on myös mahdollista halutessaan lisätä 24kk asti.